OPERA

Priser på operabilletter

Billetter à 200 kr. kan bestilles eller købes på hjemmesiden eller i cafeen.

Billetpris inkluderer velkomstdrink og program.  

Rabatkort ved forudbetaling til flere forestillinger

Tre forestillinger: 500 kr.

Seks forestillinger: 900 kr.

Det trykte program kan hentes cafeen.

Fredag 15. oktober kl. 19.00 og lørdag 16. oktober kl. 14.30

LA TRAVIATA fra Rom 2020

Dette er den fjerde nye operaproduktion fra operaen i Rom siden begyndelsen af Coronaen. Efter den ekstraordinære fjernsynssucces med filmproduktionen af Barberen i Sevilla, som i december sidste år indviede Teatro dell'Opera di Romas sæson 2020-2021, blev succesen fulgt op med Verdis La Traviata i et nyt samarbejde mellem Lirico Romano og Rai Cultura.
La Traviata handler om den prostituerede Violetta, som forelsker sig i Alfredo og ønsker at skabe sig en ny tilværelse med ham. Men Alfredos far er sikker på, at giftermålet vil ødelægge deres familie, og alt ender tragisk.
Lisette Oropesa er Violetta Valery, Saimir Pirgu Alfredo Germont og Roberto Frontali Giorgio Germont. Det er maestro Daniele Gatti der dirigerer, og Mario Martone står for instruktionen af denne nye version af Verdis mesterværk baseret på Alexandre Dumas den Yngres La Dame aux Camélias.
Forestillingen er optaget uden tilskuere.

140 minutter ex. pause.

Fredag 11. november kl. 19.00 og lørdag 13. november kl. 14.30

BARBEREN FRA SEVILLA fra Rom
Teatro dell'Opera di Roma indviede sæsonen 2020-2021 (midt i Coronaen) med Barberen i Sevilla uden tilskuere. Det blev en ekstraordinær fjernsynssucces. Det var en filmproduktion i samarbejde mellem Lirico Romano og Rai Cultura. Rossinis Barberen fra Sevilla er en af verdens mest elskede og oftest spillede operaer. En ægte italiensk komedie. Greve Almaviva er forelsket i den skønne Rosina. Han får hjælp af den opfindsomme barber Figaro, og sammen snyder de Don Bartolo, der er Rosinas formynder.
Efter mange forviklinger og forvekslinger ender alt godt og greven får sin Rosina. Det er maestro Daniele Gatti der dirigerer og med instruktion af Mario Martine. Her med Ruzil Gatin som grev Almaviva, Vasilisa Berzhanskaya som Rosina, Alessandro Corbelli som Don Bartolo og Andrzej Filończyk som Figaro. Forestilling optaget uden tilskuere.

176 minutter ex. pause.

Torsdag 3. februar 2022 kl. 19.00

FIGAROS BRYLLUP  Paris 2022

LIVE

Figaros bryllup er et af repertoirets mest ikoniske værker. Brahms talte om det som et “mirakel”, og grevindens klage er stadig en af de mest hjerteskærende musikalske stykker nogensinde. Ved at tage Beaumarchais komedie op, som havde fået en skandale til at ryste det parisiske samfund, blev Mozart og Da Pontes succes sikret. Stykket var endda blevet forbudt af Joseph II i 1785 på Wiener Theater.
Instruktøren Netia Jones nye produktion bevarer selve essensen af Beaumarchais' spil, da hun på humoristisk og alligevel ondskabsfuld måde udforsker menneskelige relationer i et univers, der forvirrer virkelighed og fiktion til det punkt at spørge, ligesom greven: "Spiller vi i en komedie?".
Dirigent Gustavo Dudamel. Med Peter Mattei som greven, Maria Bengtsson som grevinden, Ying Fang som Susanna og Ildebrando D'arcangelo som Figaro.

ca. 170 minutter ex. pause

Fredag 25. februar 2022 kl. 19.00 og lørdag 26. februar 2022 kl. 14.30

LUCIA DI LAMMERMOOR  Wien 2019

Donizetti placerer i operaen sine hovedpersoner Lucia-Edgardo-Enrico i den følelsesmæssige trekant af kærlighed, had og passion, inspireret af den mytiske sande beretning, hvorpå Walter Scott skabte sin roman. Lucia di Lammermoor er Donizettis mest spillede seriøse opera. Lige fra premieren har den været en succes. Donizetti har udnyttet den romantiske handling, der når sit højdepunkt med Lucias vanvidsscene. Vanvidsscener hørte mere eller mindre til i tidens seriøse operaer, men ingen slår Lucias. Instruktøren Laurent Pelly er ifølge rapporter blevet inspireret af Jean Epsteins film ”House of Usher fra 1928” efter Edgar Allan Poes uhyggelige novelle, og faktisk skaber de sneklædte Lammermoore-skråninger og det diffust oplyste slot, de stivdraperede grå og brune kostumer, og de køligisolerede karakterer en trist og uhyggelig atmosfære. Med George Petean, Olga Peretyatko, Juan Diego Flórez, Jongmin Park og dirigeret af Evelino Pidò er vi i det fineste selskab.

162 minutter ex pause

Fredag 18. marts 2022 kl. 19.00 og lørdag 19. marts 2022 kl. 14.30

TYRKEN I ITALIEN La Scala 2021
Il turco in Italia er en opera buffa i to akter af Rossini. Man har aldrig været i tvivl om, at Rossini, da han lavede operaen, har moret sig kosteligt. Og både de medvirkende og instruktører gennem tiderne har moret sig.
Donna Fioriila er træt af sin ældre kedelige ægtemand, så det slår gnister, da hun møder den tyrkiske playboy Selim der er på visit i Italien. På er tidspunkt tilbyder han Fiorillas mand, at han kan få to koner for Fiorilla, for sådan handler man i Tyrkiet. Et tilbud der måske var værd at overveje?
Roberto Andó har instrueret og Diego Fasolis dirigerer.
Med: Erwin Schrott som Selim, Rosa Feola som Donna Fiorilla, Giulio Mastrototaro som Don Geronio og Antonino Siragusa som Don Narciso.

178 minutter ex. pause

Torsdag 7. april 2022 kl. 19.00

CINDERELLA (ASKEPOT) Paris 7. april 2022 kl. 19.15

LIVE

Jules Massenet forsøgte uden tvivl at fortrylle sin æra, da han satte Charles Perraults eventyr til musik.
Med Cendrillon / Askepot tilbyder komponisten os et af hans mest attraktive værker, i modsætning til andre opera-tilpasninger af fortællingen.
Den ondskabsfulde Lucette og kvinderne omkring hende giver værket en tone, hvis utallige nuancer bekræfter ordene fra Claude Debussy, der så Massenet som "den kvindelige sjæls musikhistoriker".
Ved at pryde feen med en uvirkelig koloratur-klang og lade en sopran synge prinsen, tilbyder komponisten os en vokalfestival båret af en rigt varieret orkestrering, der veksler mellem mozartiansk finesse, citater i barokstil og store romantiske overtoner.
For at markere tilføjelsen af Cendrillon / Askepot til Paris Operaens repertoire spiller instruktøren Mariame Clément på mytens fantasiside. Det er Carlo Rizzi der dirigerer. Med Tara Erraught som Askepot, Anna Stephany som prinsen, Daniela Barcellona som stedmoren.

160 minutter med 1 pause